HÅLLBARHET

Hållbarhet och blommor nämns oftast inte i samma andetag. Living Flowers mission är att se till
att alla kan få en vacker blomsterbukett i hemmet på ett grönt och hållbart vis.


HÅLLBARHET


Hållbarhet och blommor nämns oftast inte i samma andetag.
Living Flowers mission är att se till att alla kan få en vacker blomsterbukett i hemmet på ett grönt och hållbart vis.


MINSKA DITT CO2-UTSLÄPP

Vanliga och färska buketter har i synnerhet ett högt CO2-utsläpp eftersom de ofta odlas i drivhus med hjälp av bekämpningsmedel. Det är också vanligt att blommorna odlas i länder som Kenya och sedan fraktas hela vägen till Europa. Living Flowers skonar miljön eftersom våra blommor odlas på fält under bar himmel.

Living Flowers är anslutna till Science-Based Targets (SBTi). Vi strävar efter att uppfylla Paris-avtalets målsättning om reducering av CO2 och max 1,5 graders temperaturökning.

BLOMSTERPRODUKTION

I samband med produktionen används dessutom solceller och en bevattningsanläggning som primärt drar nytta av regnvatten.
Vi undviker därmed det bränsleutsläpp som sker när blommor fraktas till Danmark.

SOLCELLER

DROPPBEVATTNINGSSYSTEM

INGEN FLYGTRANSPORT

När du köper miljövänliga blommor från Living Flowers är klimatavtrycket från blommorna betydligt lägre.
Faktum är att du minskar CO2-utsläppet med 99 % på över en period på 6 månader jämfört med om du skulle köpa en ny, färsk bukett varje vecka.
Med andra ord, du sparar in lika mycket CO2 som en bussresa mellan Köpenhamn och Madrid och tillbaka igen.
Galet bra, eller hur?

HEMLIGHETEN BAKOM BLOMSTERPRAKTEN

Blommornas resa börjar inom EU. De odlas under bar himmel, utan bekämpningsmedel och andra miljöfarliga ämnen. Blommorna plockas vid ett väl valt tillfälle och sätts därefter i vatten. Vattnet är blandat med en speciell, biologiskt nedbrytbar växtbaserad nektar som inte har någon som helst skadlig eller kemisk sammansättning. På så vis stoppas blommans biologiska åldrande och dess fräschör bevaras. Blomsterprakten består i minimum 6 månader.

Living Flowers har en kort produktionskedja med kvalitetskontroll i alla steg.
En god kvalitet innebär att du uppskattar din bukett mer och förhoppningsvis kan du också behålla den en längre tid.
På vårt blomsterbinderi i Århus ägnar våra florister mycket tid på att se till att varje blomma och blad lever upp till våra höga krav.
Blomsterbindarna slår in buketterna i silkespapper och de levereras därefter till dig i en fin, vit kartong.

BLOMSTERNE
DYRKES I EU

BLOMSTERNE
TRANSPORTERES TIL DK

BLOMSTERBINDING PÅ
BINDERIET I ÅRHUS

BUKETTEN BLIVER
LEVERET TIL DIG

HÅLLBARA DESIGNS

De unika blombuketterna kommer i flera olika designs och färger. Varje bukett har designats med hänsyn till säsongens färger och kombinerats för att ge ett fräscht och nytt intryck inför nästkommande årstid. Vår designer har vägt in bukettens långa hållbarhet i designen så att du ser framemot att ha den i ditt hem i minst 6 månader.

Vårt sortiment av långtidshållbara buketter ändras regelbundet och ofta. Alla våra hållbara blommor fraktas från blomsterfälten i Spanien där de odlas under bar himmel. Här avgör säsongen vilka blommor som finns tillgängliga. Våra blombuketter är alltid designade därefter. Blommorna är säsongsbetonade, så det är inte säkert att vi kan få samma blommor på våren som på hösten.

Flera av våra buketter säljs därför som Limited Edition, och vi kan inte med säkerhet säga hur länge vi kan erbjuda varje enskild bukettdesign. Därför kanske du inte kan köpa en bukett som du såg för sex månader sedan på våra sociala medier eller hemma hos en vän. Men det gör att varje bukettdesign är unik och du kan njuta av de vackra, långtidshållbara blommorna i minst 6 månader. Du kan hålla dig uppdaterad om vårt sortiment på vår hemsida och genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

Under designprocessen strävar vi efter att några av blommorna får behålla sina naturliga färger medan andra får organiska färger, på ett skonsamt och miljövänligt vis. Denna process gör att de hållbara buketterna skapar ett fint intryck i ditt hem utan att se konstgjorda ut. Härunder har vi samlat några råd kring hur du får din Living Flowers-bukett att bevara sin fräschör så länge som möjligt.

BUKETTENS LIVSCYKEL:
 FRÅN NATUREN OCH TILLBAKA IGEN

När du inte längre önskar att använda din bukett kan den återanvändas på en mängs olika sätt, så att du undviker svinn. Du kan till exempel upcycla din bukett med ett smart DIY och ge den nytt liv med en ny form.

Om buketten fortfarande är fräsch och fin är ett annat alternativ att ge buketten vidare till någon du tycker om. När bukettens livslängd är förbrukad kan du kasta den på komposten utan problem eller lämna den i kategorin för växtavfall på din lokala återvinningsstation. Eftersom Living Flowers-buketten är naturlig förmultnar den precis som andra biologiskt nedbrytbara produkter. På så vis undviker vi att påverka vår sköna, vackra värld negativt.

FN’s 17 GLOBALA VÄRLDSMÅL

Vi på Living Flowers tänker på framtiden och arbetar därför aktivt för att stödja 3 av FN:s 17 världsmål. Du kan läsa mer om hur vi arbetar med de globala målen här.

Genom att byta från konventionella buketter med kort livscykel till buketter från Living Flowers kan du minska din konsumtion och därmed bidra till en mer ansvarsfull och hållbar produktion. Tack vare den långa hållbarheten minskas avfallet och vi skapar goda vanor tillsammans

Living Flowers gör en insats för klimatet genom att inte använda sig av flygtransporter. Buketterna är ett alternativ till de blommor som producerats i uppvärmda drivhus med hög energiförbrukning. Vårt mål är att minska genereringen av växthusgaser och därmed begränsa klimatavtrycket. 

Vi värdesätter alla ekosystem. Blommorna från Livings Flowers är därför odlade i Europa under bar himmel och utan användande av bekämpningsmedel eller andra miljöfarliga ämnen. Blommorna har handplockats och dess färskhet har bevarats med hjälp av en biologiskt nedbrytar nektar, för att slutligen bindas i bukett i Danmark.

Living Flowers är anslutna till Science-Based Targets (SBTi). Vi strävar efter att uppfylla Paris-avtalets målsättning om reducering av CO2 och max 1,5 graders temperaturökning.

Detta åtagande innebär att SBTi opartiskt granskar vår verksamhet utifrån vetenskapliga metoder. De utvärderar om målsättningen och handlingsplanen är tillräckligt säkra och ambitiösa, och om de efterlevs.

Ansvariga partners bakom SBTi är bland annat FN:s Global Compact World Resources Institute och WWF. De har utarbetat en standard för företagen som bygger på klimatvetenskap. BTi hjälper olika verksamheter att se till att deras klimatmål lever upp till Paris-avtalet.