Vanliga frågor

Leverans

Vad kostar leveransen?

Leverans till ett ombud för 29 Kr
Leverans till dörren för 79 Kr
Leverans till företag för 49 Kr

Kan jag välja ett senare leveransdatum?

Nej, inte vid enstaka leveranser.

Jag har inte fått någon orderbekräftelse, vad gör jag?

Undersök gärna ditt spamfilter. Om bekräftelsen inte finns där, får du gärna skicka ett mail på hello@livingflowers.se, så skickar vi en ny.

Är det möjligt att själv hämta en order på ert lager?

Nej, vi har inte öppet för avhämtning. Vi strävar alltid efter att leverera dagen efter din beställning, om den görs innan kl. 12.00. Ibland kan det ta ett par dagar extra. Kontakta oss gärna om ärendet är brådskande. Vi nås på +46 40 668 85 46.

Min Order

Tar ni specialbeställningar på buketter?

Ja, vid mängdbeställning av över 50 buketter av samma sort.

Har jag ångerrätt?

Ångerrätten gäller ej för buketterna.

Kan jag byta mitt online-köp i en vanlig butik?

Nej, det finns ej bytesrätt.

Gäller reklamationsrätten?

Reklamationsrätten gäller i samma utsträckning som för andra produkter om inte varan lever upp till det som utlovats. Små skönhetsfel uppstår i naturen och även så på våra buketter. Det är därför helt naturligt att det kan finnas små skador och blommor som saknas i din bukett och därför inte överensstämmer 100 % med bilderna på webbsidan. Lyckligtvis är det dessa små, organiska variationer som gör varje bukett vacker och unik. Blommorna ställs i en vas utan vatten och kan därefter pryda ditt hem under en längre tid.

När dras pengarna från mitt konto?

Vi debiterar ditt konto när buketterna skickas.

Vad gör jag om mitt paket/bukett skadats under transporten?

Meddela personalen på utlämningsstället med en gång. Vi rekommenderar att du packar upp din bukett direkt för att se om den även har skadats. Om så är fallet, kommer utlämningsstället att vägleda dig kring hur fraktleverantören kan refundera köpet/kostnaden.

Hur kontaktar jag kundservice?

Du når vår kundservice på hello@livingflowers.se och per telefon på +46 40 668 85 46

Kan jag köpa ett fång med blommor i stället för en bunden bukett?

Just nu säljer vi endast buketter, men det är mycket möjligt att det ändras i framtiden.

Kan jag skicka en bukett som present?

Ja, det enda du behöver göra är att ange mottagarens adress som leveransadress. Du har också möjlighet att lägga till ett kort vid utcheckningen och skriva en personlig hälsning.

Ta bort/ändra i min kundkorg eller beställning

Du kan ändra antalet buketter genom att trycka på + eller - (minus). Om du vill radera buketten helt trycker du på krysset. Om du vill radera det personliga kortet, trycker du även på krysset. Om det inte finns ett kort i din kundkorg / i din beställning kommer din hälsning inte att skickas med buketten.

Så packas buketter och vaser

Våra buketter slås först in i silkespapper och packas sedan ner i en vacker presentkartong. Information om buketterna finns i kartongen. Vaserna förpackas i en separat låda och när du beställer en bukett och vas får de 2 kollinummer vardera.

Buketten

Varför kan jag inte ställa min bukett i solen, nära värmekällor och hur kan jag undvika att den tappar blommor och blad så att den håller så länge som möjligt?

Eftersom blommorna är färska kommer en värmekälla att få vattnet i dem att avdunsta snabbare. Direkt solljus gör att buketten bleknar fortare. När buketten fortfarande är färsk reagerar den också naturligt på temperatur- och luftfuktighetsskillnader. Öppna fönster bidrar till drag och buketten kan tappa blad naturligt. Detta kan också ske under leveransen. Skaka därför buketten lätt och vänd den upp och ner innan du sätter ner den i vasen.

Hur rengör jag buketten?

Det går bra att använda en fön med kalluft, en luftsprayare eller torka av buketten försiktigt med en mjuk trasa.

Doftar buketten något?

Buketterna är inte doftsatta över huvud taget. De är 100% naturliga. Den traditionella processen som har använts på nytt för att få buketterna att hålla i 6 månader sker utan användning av kemikalier och inte vanligt förekommande bekämpningsmedel. Eftersom blommorna är färska kommer de alla att ha en unik doft, vilket kan variera från bukett till bukett. Doften kommer att avta medan buketten torkar, precis som en vanlig bukett där doften också är starkast i början.

Hur kan blommorna överleva så länge? (De är väl inte falska?)

Buketterna består av färska blommor med tillsatt biologiskt nedbrytbar nektar. Denna nektar tar längre tid på sig att avdunsta till skillnad från vatten. Det är därför buketten håller sig fräsch så länge. Det är alltså en naturprodukt till 100%!

Så klipper du och arrangerar buketten

Buketterna binds ihop med basttråd som inte ska klippas av. Vi låter stjälkarna vara långa så att de kan kortas av hemma och passa i flera olika vaser. Kom ihåg att valet av vas har en stor inverkan på bukettens utseende. Vi rekommenderar att du väljer en vas med bred bas så att stjälkarna får plats att breda ut sig. En smalare öppning ger ett fylligt och luftigt intryck.

Vilken bukett passar till vilken vasstorlek?

Vas 15-22 cm = Enkel
Vas 22-25 cm = Enkel eller Lyxig
Vas 25-30 cm = Enkel
Vas 30 cm-55 cm = Storslagen

Vi rekommenderar en vas med bred botten och smal öppning för att maximera volymen i buketten, eftersom stjälkarna får plats att breda ut sig. Kom ihåg att du alltid kan klippa stjälkarna så att bukettens längd passar vasens höjd. Alternativt kan du placera stenar/papper på botten av vasen om den är väldigt hög.

Se urvalet av vaser här

Vetenskapsbaserade mål (SBTi)

Vår verksamhet är godkänd enligt Science-Based Targets (SBTi). Läs mer om vårt miljöengagemang Vår verksamhet är godkänd enligt Science-Based Targets (SBTi).

Läs mer om vårt miljöengagemang här.

Allergier och djur

Är buketterna allergivänliga?
Några av våra kunder upplever inte att de blir allergiska, medan andra tyvärr inte tål produkterna alls. Vi kan därför dra slutsatsen att det är individuellt vad man reagerar på. Buketterna skiljer sig också åt eftersom de självklart består av olika typer av blommor.

Varje bukett har en detaljerad beskrivning om vilka enskilda blommor som ingår. Det gör det lättare för våra kunder att göra medvetna val utifrån just sina allergier. Vi strävar efter att erbjuda ett brett urval av vackra buketter med olika blommor så att alla kan uppskatta buketterna utan att behöva oroa sig.

När det gäller husdjur är det också väldigt individuellt vad de olika djuren tål och om de ens kommer att äta på buketten på bordet. Även här kan du hitta en beskrivning av vilka blommor som ingår i varje enskild bukett så att du som kund kan göra rätt val. Inga skadliga kemikalier eller liknande tillsätts i våra buketter. Blommorna kan läggas i komposten när de har vissnat efter att minst sex månader har gått.

Adventskrans / Dekoration

Våra adventsdekorationer och juldekorationer kan köpas med eller utan ljus. De levereras i en låda, omsorgsfullt inslagna.