VEM ÄR LIVING FLOWERS?
Vem är vi?

Living Flowers grundades av familjen Graugaard Overgaard och producerar miljövänliga buketter med lång hållbarhet av hög kvalitet. Du får därmed en unik möjlighet att göra goda och klimatvänliga val i vardagen utan att kompromissa på vare sig kvalitet, köppreferenser eller estetik. Våra buketter ger en wow-effekt i ditt hem och förbättrar inredningen på ett helt nytt sätt.

Vi strävar efter att vara det föredragna alternativet framför den vanliga, färska blomsterbuketten. Buketter från Living Flowers kan ges som gåva till någon du tycker om, men även till dig själv eftersom alla är värda att skämmas bort med lite lyx i vardagen. Vi ger dig möjligheten att fylla ditt hem med vackra färger och livfullhet samt uppleva ett ögonblick av skönhet som varar i minst 6 månader.På detta vis gör vi slut med “slit och släng”-kulturen som blomsterindustrins snittblommor annars representerar.

Du har säkert köpt en vacker blomsterbukett som börjar vissna redan efter ett par dagar. Det tar sedan inte lång tid innan du kastar den i soptunnan. Vad många inte vet är att färska buketter har ett överraskande stort CO2-utsläpp.

KLIMATSMARTA BLOMMOR

Vi är ett familjeägt företag som besökte en av världens underverk under en familjeresa till Asien – Ha Long Bay. Under en kajaktur på Ha Long Bay blev vi smärtsamt medvetna om klimatproblemen eftersom det flöt runt en stor mängd plast och annat avfall i en av världens underverk. Det var mycket skrämmande. Under turen hjälptes vi åt at samla upp allt avfall vi passerade. Upplevelsen ledde till många samtal med barnen om vad vi som familj kunde göra för naturen. En av de saker som vi alla tyckte om var att alltid ha en färsk blomsterbukett framme. Som så många andra fredagar gick vi förbi blomsterhandlaren innan familjen samlades i köket på eftermiddagen. De “gamla” blommorna togs upp ur vasen och kastades för att göra plats för nya.

I samma sekund som de hamnade i sophinken sa barnen “Ska vi inte ta hand om vår jord? Det gör vi inte när vi kastar bort blommor efter bara en vecka och direkt köper nya!”.

Det var startskottet på Living Flowers.

Vår familj vill göra skillnad så mycket vi bara kan, på vårt sätt. Living Flowers ger oss ett alternativ till färska blommor där vi minskar vårt CO2-avtryck med 99 %*, dra ner på vår konsumtion och säger nej till miljöfarliga ämnen.